Presentationer

Ulrika Nelzén

Född: 1976 – Bor: Falun, Dalarna
Luna blandras född 2015 & Kosmos Foxhound född 2018


Aktiviteter med hund I nuläget tävlar jag Freestyle och Heelwork to Music med mina hundar.
Vi tränar mycket styrketräning, dogparkour och kroppskontroll. Med Kosmos kör jag barmarksdrag med Kickbike. Vi försöker allmänt aktivera oss med det mina hundar tycker är kul och där hamnar tricks, dogparkour och viltspår högst på listan. För mig är hundlivet en livsstil som jag inte skulle kunna vara utan någon gång i livet.

Utbildning inom hund Jag är utbildad allmänlydnadsinstruktör sedan många år men har även viltspår, valpinstruktör, Hundpsykolog, Hundfilosof, Draghundsinstruktör, Agilityinstruktör, Freestyle/HtM-domare, Freestyle/HtM instruktör samt flera utbildningar inom hund på Linköpings universitet och andra fördjupningskurser.

Varför tränar jag tricks Tricks är en självförtroendehöjande aktivitet, den ger även en otrolig kroppskontroll och styrketräning för hunden. Tricks är en relationshöjande aktivitet för både hunden och föraren. För mig så är tricks den viktiga grunden tillsammans med hunden då den fyller så många olika funktioner.

Susanna Larsdotter

Född: 1985 – Bor: Alvesta, Småland
DuPont Jaktcocker född 2018


Aktiviteter med hund I nuläget tävlar vi ingenting, men vi har tävlat Nosework, Rallylydnad och freestyle med blandade resultat.

Utbildning inom hund Jag är utbildad hundinstruktör sedan många år men har även beteendeutredare, Nosework-, Rallylydnad-, Rallymix- samt Puppy Start Right-instruktör samt flera konferenser inom hund i Sverige och utomlands.

Varför tränar jag tricks Tricks tillåter ofta både dubbel och trippelkommando. Jag och Duppen har kämpat länge med att faktiskt lyssna. Tricks hjälpte oss på vägen dit. Utöver det så är det en fantastisk känsla när man lyckas med något man först trodde att ”det där klarar vi aldrig”.